Bireysel Müşteri Kurumsal Müşteri

Sonet Cloud Nedir?

"Bulut hizmetleri" terimi, internet üzerinden şirketlere ve müşterilere talep üzerine sunulan çok çeşitli hizmetleri ifade eder. Bu hizmetler, dahili altyapı veya donanıma ihtiyaç duymadan uygulamalara ve kaynaklara kolay ve uygun maliyetli erişim sağlamak üzere tasarlanmıştır. E-postaları kontrol etmekten belgeler üzerinde ortak çalışmaya kadar çoğu çalışan, farkında olsun veya olmasın iş günü boyunca bulut hizmetlerini kullanır.

Sonet Cloud yalnızca kurumsal müşterilere odaklanmayarak bireysel müşterilerde bütçelerine uygun servisler sunmaktadır.

Sonet Cloud Çalışır?

Diğer tüm BT çözümleri gibi, bulut hizmetleri de donanım ve yazılıma dayanır. Ancak, geleneksel donanım ve yazılım çözümlerinden farklı olarak, kullanıcıların bulut hizmetlerine erişmek için bilgisayar, ağ bağlantısı ve işletim sisteminden başka bir şeye ihtiyacı yoktur.


Avantajları Nelerdir?

Bulut hizmetlerini kullanmanın temel avantajları şunlardır:


Ölçeklenebilme

Bulut hizmet sağlayıcısı gerekli tüm altyapı ve yazılımı sağladığından, bir şirketin kendi kaynaklarına yatırım yapmasına veya hizmeti yönetmek için fazladan BT personeli tahsis etmesine gerek yoktur. Bu da, işletmenin, kullanıcı ihtiyaçları değiştikçe çözümü ölçeklendirmesini kolaylaştırır - bu, ister artan işgücünü barındırmak için lisans sayısını artırmak, ister uygulamaların kendisini genişletmek ve geliştirmek anlamına gelir.


Maliyet

Birçok bulut hizmeti, şirket içi yazılım lisansları için ödeme yapma ihtiyacını ortadan kaldırarak aylık veya yıllık abonelik temelinde sağlanır. Bu, kuruluşların altta yatan altyapıya yatırım yapmak veya bakım ve yükseltmelerle uğraşmak zorunda kalmadan yazılıma, depolamaya ve diğer hizmetlere erişmesine olanak tanır.


Esneklik

Bulut hizmetleri ile şirketler, hizmetleri talep üzerine ve ihtiyaç duyulduğunda temin edebilir. Artık belirli bir uygulama veya platforma ihtiyaç duyulmadığında, işletme aboneliği iptal edebilir veya hizmeti kapatabilir.



Hangi Tür Bulut Hizmetleri Mevcut?

Genel olarak konuşursak, üç temel bulut hizmeti türü vardır:


Hizmet Olarak Yazılım (SaaS)

En yaygın olarak tanınan bulut hizmeti türü, hizmet olarak yazılım veya SaaS olarak bilinir. Bu geniş kategori, dosya depolama ve yedekleme, web tabanlı e-posta ve proje yönetimi araçları gibi çeşitli hizmetleri kapsar.

SaaS bulut hizmeti sağlayıcılarının örnekleri arasında Dropbox, G Suite, Microsoft Office 365, Slack ve Citrix Content Collaboration bulunur. Bu uygulamaların her birinde, kullanıcılar "bulutta" bilgilere erişebilir, bunları paylaşabilir, depolayabilir ve güvence altına alabilir.


Hizmet Olarak Altyapı (IaaS)

Hizmet olarak altyapı veya IaaS, birçok bulut hizmeti sağlayıcısının SaaS araçlarını yönetmek için ihtiyaç duyduğu altyapıyı sağlar, ancak kendilerini korumak istemezler. Kaynak yoğun, yerinde kurulum ihtiyacını ortadan kaldıran eksiksiz bir veri merkezi çerçevesi olarak hizmet eder.

IaaS örnekleri Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure ve Google Compute Engine'dir. Bu sağlayıcılar, tüm depolama sunucularını ve ağ donanımını korur ve ayrıca yük dengeleme, uygulama güvenlik duvarları ve daha fazlasını sunabilir. Birçok tanınmış SaaS sağlayıcısı, IaaS platformlarında çalışır.


Hizmet Olarak Platform (PaaS)

Hizmet olarak platform veya PaaS olarak bilinen bulut hizmeti modeli, geliştiricilerin bulut uygulamaları oluşturabileceği web tabanlı bir ortam olarak hizmet eder. PaaS, kuruluşların temel unsurları korumak zorunda kalmadan bulut tabanlı yazılım geliştirmek için kullanabilecekleri bir veritabanı, işletim sistemi ve programlama dili sağlar.

Yukarıda listelenen örnekler de dahil olmak üzere birçok IaaS satıcısı da PaaS yetenekleri sunar.